Clara: het kozijn
met uitzicht

Glas is het architectonische element van de 21e eeuw. Clara ramen verenigen de transparantie, toegankelijkheid en openheid van een glazen raam met alle voordelen van een draai-kiepraam of draairaam – met een enkele of dubbele vleugel. Overigens: de innovatieve constructie maakt een raam met meerdere vleugels mogelijk zonder verticale middenstijl.

Clara, het kozijn met uitzicht

Clara ramen laten tot 15% meer daglicht door

Meer uitzicht
per vierkante meter

De ruimte met natuurlijk daglicht vullen en je verbonden laten voelen met de buitenwereld – dat is de wens van veel architecten. Klassieke houten ramen, kunststof- of aluminium ramen en gekoppelde ramen bestaan tot 35% uit het kader, wat dus helaas de hoeveelheid licht vermindert. Hier worden Clara ramen interessant: het uniek, vleugelloos design laat tot 15% meer licht binnen en verhoogt daarmee de zonneopbrengst in de winter.

Clara, het kozijn met uitzicht
Clara100%
100%
Kunststof41%
41%
Houten100%
100%
Kunststof/Aluminium41%
41%
Houten/Aluminium100%
100%

Vergelijking lichtinval Clara kozijnen met klassieke/standaard buitenkozijnen.

Daglicht
voor meer welbehagen

Daglicht heeft een zeer positieve invloed op ons welzijn. Dankzij de hogere lichtopbrengst geven Clara ramen onze melatoninehuishouding een extra dosis daglicht en leggen ze de basis voor een gezond dag-nacht-ritme.

Groen licht
voor hogere energie-efficiëntie

Clara, het kozijn met uitzicht

Uitstekende warmte-isolatie

Dankzij isolatieglas, warmte-isolatie, innovatieve glascoating en warm-edge-spacers heeft een modern raam rond 300% hogere warmte-isolatiewaarde als zijn voorgangers in de jaren 1990. De technologische vooruitgang heeft dus het beste voor met de voorstanders van grote glasoppervlakken want nu krijgen ze ook qua energie groen licht – bovendien helpen ze in de winter om de verwarmingskosten te reduceren

Perfect voor energiesanering

De trend van een groot panoramaraam is zeer compatibel met een passiefhuis en positieve-energie-bouwwijze, wat Clara ramen op een indrukwekkende manier bewijzen. Ze voldoen aan alle Minergie-standaarden en ze zijn ideaal voor de energiesanering van de gebouwschill. Afhankelijk van de raamconstructie bereiken Clara ramen maximale waarden van 0,75 Uw voor warmtedoorgang en 0,5 Ug voor ramen respectievelijk beglazing. (Certificaten op www.clara-fenster.ch)

Ieder Clara raam is een unicum

Clara, het kozijn met uitzicht

Eenvoudig
flinterdun design

Het elegante, doorlopende glazen oppervlak van een Clara raam laat de grenzen tussen binnen en buiten verdwijnen, want de frames zijn gemaakt zonder oneffenheden en randen. Functionele onderdelen zoals vleugels, het sluitmechanisme, fittingen of afdichtingen zijn slim verborgen achter smalle geëmailleerde stroken.

(Bijna) grenzeloze
creativiteit

Ieder Clara raam is een unicum, dat zich perfect aanpast aan persoonlijke voorkeuren qua binnenhuisarchitectuur en bouwstijl. Voor de vormgeving van de raamconstructie en de geëmailleerde randen binnen en buiten kunt u kiezen uit het volledige RAL-kleurenpalet. Vanzelfsprekend kunt ook de raamgrepen vrij kiezen.

Clara, het kozijn met uitzicht

Wooncomfort
en veiligheid

Clara, het kozijn met uitzicht

Ramen reinigen wordt kinderspel

Clara ramen zijn een goed voorbeeld van wat moderne ramen tot persoonlijk comfort kunnen bijdragen. De uitstekende warmte-isolatiewaarde van 0,75 W/m²K garandeert behaaglijke ruimtes met maximaal comfort. De innovatieve raamconstructie binnenin zorgt bovendien voor uitstekende geluidsisolatie. Omdat raamframe en raamvleugel in hetzelfde vlak liggen, is ook ramen reinigen een fluitje van een cent. Geen hoeken en randen, geen raamafdichting, waarin vuil zich kan ophopen.

Inbraakwerende ramen voor een veilig gevoel

Een Clara raam kan dankzij het doorlopende glazen oppervlak en de verborgen fittingen niet uit het frame worden getild. Bovendien zijn ze gemaakt van speciaal gehard glas. Naast elegante optiek en optimale warmte-isolatie profiteert u dus ook nog van een raam met uitstekende inbraakwerendheid.

Vrijblijvend advies
aanvragen

Bedankt voor je interesse in Clara kozijnen. Om je een passende aanbieding te kunnen doen, willen we een aantal dingen van je weten.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail met de antwoorden op onderstaande vragen en ontvang van ons een vrijblijvende offerte.

Mocht je foto’s of bouwtekeningen als bijlage(n) willen meesturen, dan kan dit ook via e-mail naar: info@clarakozijnen.nl.

    Bestaande bouwNieuwbouw    De velden met een * zijn verplicht. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Menu